Zlatý glóbus

Předávání Zlatých glóbů

Překvapení na Zlatých glóbech: Válečné drama 1917 porazilo favorizované filmy

Kultura

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.

Film, ilustrační foto

Zlaté glóby ovládly film Tři billboardy a minisérie Sedmilhářky

Kultura

Los Angeles - Filmovým cenám Zlatý glóbus vévodily v neděli v Los Angeles snímek Tři billboardy kousek za Ebbingem režiséra Martina McDonagha a miniseriál Sedmilhářky, oba získaly čtyři trofeje. Tři billboardy kousek za Ebbingem o boji matky za spravedlnost po znásilnění a vraždě dcery byly vyhlášeny nejlepším dramatem, bodovaly i v dalších hlavních kategoriích.

Toto je Deadpool...

Deadpool je nominován na film roku

Kultura

Hollywood – Druhé nejprestižnější ocenění ve světě filmu ztrácelo v posledních letech na svém lesku a užívalo si spíše negativní pozornosti. Jen vloni bylo kritizováno například za pochybné zařazení sci-fi Marťan mezi komedie, obecné upřednostňování lesku před kvalitou, výběr nevybíravého komika Rickyho Gervaise jako průvodce večerem, trend pokládat na červeném koberci herečkám, na rozdíl od jejich mužských kolegů, dotazy týkající se převážně jejich garderóby (twitterový „hashtag“ #AskHerMore komičky Amy Pohler na krátký okamžik přerostl až ve hnutí), či celkové pojetí Glóbů jako chabé záminky pro celebrity opít se a zviditelnit.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy