Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Čeští policisté chrání hranice proti migrantům. Působit budou v Makedonii a Srbsku

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha - Na zahraniční mise do Makedonie a Srbska dnes odjelo 55 českých policistů. Budou pomáhat s ostrahou hranic proti migrantům mířícím do Evropy.

Vrátí se v polovině září, kdy je vystřídají další kolegové. Novinářům to dnes řekl ekonomický náměstek policejního prezidenta Petr Petřík.

Čtyřicítka policistů bude v Makedonii střežit hranici s Řeckem, zbylí budou v Srbsku hlídat na hranici s Bulharskem. Podle Petříka jsou zahraniční mise pro české policisty přínosné.

"Přináší si zkušenosti ze zahraničí. Slouží ve smíšených hlídkách nejčastěji s rakouskými policisty, a právě pohled na policejní službu a vzájemná výměna informací je pro nás velice cenná," řekl náměstek.

Do Makedonie odjel kontingent podvanácté, do Srbska se policisté vydali počtvrté. Podle Petříka budou zahraniční mise pokračovat, další policisté vystřídají své kolegy 11. září.

Témata:  Policie ČR Makedonie uprchlíci Srbsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy