Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

K*nda sem, Babiš tam, Miloušovi vyhrajou volby 3 miliony důchodců, spustil známý sportovec

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Český silniční cyklista Leopold König už před prvním kolem prezidentské volby veřejně vystoupil na podporu kandidáta Michala Horáčka. Poukazoval na to, jak Miloš Zeman zklamal celou řadu svých dřívějších voličů. A v podobné rétorice teď pokračuje.

„Takticky i srdcem volím @m_horacek, člověk co má cit pro lidi...nefalšovaný cit. Bude dobrým prezidentem. Bude dobrým příkladem. Bude dokonce i nadějí voličů rezidenta. O tom jsem přesvědčen,“ uvedl ještě před prvním kolem na twitteru sportovec.

Před prvním kolem proto nabádal mladé lidi, aby šli a odevzdali svůj hlas. „Millenials! generace Y,Z! Hrr na ně, věřím vám! Před dnešní kalbou se zastav na okrsku a hoď jim to tam,“ psal na sociálních sítích König. Později dodal: „Sorry Miloši když říkám hrr na ně netušil jsem že to někdo veme doslova....holky holky...“ Reagoval tak na útok ukrajinské aktivistky, která se přímo ve volební místnosti vrhla na Zemana.

Fakt díky borci, udělali jste pro to vše co bylo ve vašich (kolikrát i přes vaše síly) moc si toho vážím, nikdo z nás tady si to nedovede ani představit čím jste si poslední měsíce prošli @m_horacek @MarekHilser @PavelFischer @MirekTopolanek.Děkujeme ??

— Leopold König (@LeopoldKonig) 13. ledna 2018

König se opakovaně ohradil nejen proti Zemanovi, ale i proti premiérovi a šéfovi hnutí ANO Andreji Babišovi. „Člověk se vrátí z tréninku, otevře Twitter a...k*nda sem, Babiš tam,“ postěžoval si. „Mám radost, když čím dál více lidí zjišťuje, že Babiš není vůbec o nic lepší než politici, na které celou dobu útočí,“ uvedl před několika dny na svém facebookovém profilu.

„Mnohem horší skutečností je fakt, že nikdo z těch 'zlých' politiků neovládá a nekoncentruje tak velkou mediální a ekonomickou moc jako Andrej. Pokud bude zvolen jeho 'politický partner' Miloš Zeman, kterému Babiš v roce 2013 nemohl přijít na jméno (což bylo oboustranné) a doporučoval ho nevolit z důvodů politicko-korupčních (ano toho stejného Miloše, se kterým jdou ruku v ruce vstříc vysněné moci, ve které se bude "makat"), z lidí se stanou kontrolovaní zaměstnanci anofertu, které bude řídit oko Nejvyšší. Sem tam na úkor té demokracie, která je dnes stejně už jen takovým prázdným pojmem, kterým se ohánějí i extremisté nejhrubšího zrna. To všechno by se stalo i přes naprostý nesouhlas dvou třetin obyvatel České republiky, bez mandátu, po marketingovém výplachu, který u nás nemá obdoby a ve stínu 'novodobé' demokracie,“

Königův kandidát Horáček sice nepostoupil, přesto dál apeluje na mladé, aby šli k urnám a volili. „Čau lidi pokecali jste s babičkou a dědou? Je jich něco pod 3 miliony a budou to právě oni kdo Miloušovi vyhrajou volby,“ varoval.

Plivete vymyšlenou špínu na ostatní, vyhrožujete smrtí, jste figurky, které ovládají skrze strach, vytváříte atmosféru negativno level 100, sdílíte konspirační teorie a k tomu všemu si říkáte poctivý slušní Češi??? Shlédli jste se v tomto tweetu? Bravo?

— Leopold König (@LeopoldKonig) 18. ledna 2018

Hodně tvrdě zkritizoval ty, kteří v posledních dnech šíří dezinformace. „Plivete vymyšlenou špínu na ostatní, vyhrožujete smrtí, jste figurky, které ovládají skrze strach, vytváříte atmosféru negativno level 100, sdílíte konspirační teorie a k tomu všemu si říkáte poctivý slušní Češi??? Shlédli jste se v tomto tweetu? Bravo,“ napsal cyklista na twitteru.

Témata:  Miloš Zeman Leopold König volby 2018

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy