Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Podnikatel Tomáš Horáček zůstane ve vazbě

soudy
soudy
Foto: Pixabay

Praha - Městský soud v Praze zamítl stížnost podnikatele Tomáše Horáčka, který spolu s dalšími deseti lidmi čelí obvinění v kauze údajných manipulací s nemocničními zakázkami. Zůstane ve vazbě.

Ve vazbě je kromě Horáčka i bývalá ředitelka Nemocnice Na Bulovce Andra Vrbovská. O její stížnosti by měl soud rozhodnout ve čtvrtek.

Policie v Nemocnici na Františku, Nemocnici Na Bulovce a na dalších místech zasahovala koncem června. Kromě Horáčka a Vrbovské obvinila například i bývalého ředitele Nemocnice Na Františku Roberta Zelenáka a bývalého ředitele Nemocnice Na Bulovce Františka Nováka.

Horáček údajně ovlivňoval přidělování zakázek v nemocnicích. Novák s náměstkyní Marií Nushiovou, která ale obviněna není, nechali údajně na pokyn Vrbovské Horáčka připravovat zadávací dokumentace zakázek na míru jím preferovaným firmám, citoval v minulosti irozhlas.cz ze soudních dokumentů. Ve spise se také píše, že Vrbovská a Nushiová se spolu dělily o úplatky od Horáčka, třeba luxusní auta a mobily.

Témata:  vazba Fakultní nemocnice Bulovka Praha soudy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:36

Langšádlová končí ve vládě. TOP 09 oznámila, že podá demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy