Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kubera na postu primátora skončí, chce se naplno věnovat Senátu

Jaroslav Kubera na 24. kongresu ODS
Jaroslav Kubera na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jaroslav Kubera (ODS) krátce po svém znovuzvolení do Senátu dnes oznámil, že už nebude primátorem Teplic. Chce se naplno věnovat práci v horní komoře parlamentu. Teplice řídil o roku 1994, kdy byl poprvé zvolen starostou, od roku 2002 byl primátorem. Do čela města byl jednasedmdesátiletý politik zvolen celkem šestkrát. Vzhledem k úspěchu ODS v senátních volbách se nyní o Kuberovi hovoří jako o možném předsedovi Senátu.

"Nebudu primátorem nikoliv kvůli tomu, abych mohl být předsedou Senátu, ale bez ohledu na to," řekl Kubera na tiskové konferenci ODS a bez bližších podrobností řekl, že v neděli bude v Teplicích podepsána koaliční smlouva. Dosavadní náměstek primátora Hynek Hanza (ODS) ČTK řekl, že jednání je plánované na odpoledne. S ohledem na něj zatím nechtěl sdělit další podrobnosti, ani kdo by se měl stát primátorem. "Vše oznámíme zítra (v neděli)," uvedl.

Jako o koaličním partnerovi se mluví o hnutí ANO, podle jejího lídra Jířího Štábla se možná podoba spolupráce s jinými stranami řeší. "Zítra (v neděli) dáme vyjádření, jakým směrem se zde v Teplicích vydáme," sdělil ČTK.

ODS v čele s Kuberou minulý týden vyhrála komunální volby. Získala devět mandátů v zastupitelstvu, které má 27 členů. Druhá skončila Volba pro! Teplice s osmi mandáty. Třetí ANO bude mít pět zastupitelů. SPD má dva mandáty, dva zastupitele bude mít KSČM a jednoho hnutí Pro Zdraví a Sport Teplice.

Témata:  Jaroslav Kubera Senát Parlamentu České republiky Teplice

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy