Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hvězdné války čeká osmé filmové zpracování, tentokrát bude jiné. Podívejte se na trailer

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: lucasfilm.com

Praha - Fanoušci Hvězdných válek se konečně dočkali! Tvůrci filmu vypustili do světa první trailer k dalšímu pokračování tohoto celosvětového trháku, přesněji však řečeno k prvnímu dílu z plánované antologie samostatných filmů z dílny LucasFilm.

V první řadě je nutné podotknout, že se bude jednat o antologii, tedy o sérii filmů ze světa Star Wars, která však nepatří do hlavní ságy. První díl z této série nese název Rogue One: Star Wars Story, děj bude zasazen do doby před událostmi Epizody IV – Nová naděje  a zaměří se na skupinu rebelských špionů, kteří se vydávají na zoufalou misi s cílem ukrást plány Hvězdy smrti, dříve než bude použita k vynucení Císařovy vlády.

Série těchto filmů má vyplnit mezery mezi natáčením regulérních dílů Hvězdných válek, které se v kinech objeví každé dva roky. Režie filmu se ujal Gareth Edwards, který se proslavil zejména filmem Godzilla, v hlavních rolích pak uvidíme Felicity Jones (Teorie všeho), která ztvární postavu hlavní rebelky, Diega Lunu (Hříšný tanec dvě) nebo Bena Mendelsohna (seriálový Hanibal).

Zdroj: YouTube

Produkce se opět ujal tým LucasFilmu s distribucí Walt Disney Studios Motion Pictures. V českém překladu se měl film původně jmenovat Darebák jedna: Star Wars Story, avšak na protest fanoušků byl název změněn na původní anglickou verzi. O hudební stránku se postaral Alexandre Desplat, který komponoval hudbu například ke dvěma posledním dílům Harryho Pottera.

Snímek Rogue One: Star Wars Story se v českých kinech objeví 15. prosince letošního roku.

Témata:  film Star Wars premiéry Star Wars

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy