Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Jóhann Jóhannsson
Jóhann Jóhannsson
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Berlín/Ostrava - Ve věku 48 let zemřel islandský autor filmové hudby Jóhann Jóhannsson, který měl v červenci vystoupit na festivalu Colours of Ostrava.

Jeho tělo bylo nalezeno v pátek v jeho berlínském bytě, oznámil dnes skladatelův agent Tim Huson. Další okolnosti Jóhannssonovy smrti nebyly ihned známé.

"Dnes jsem ztratil kamaráda, který byl jedním z nejtalentovanějších hudebníků a nejinteligentnějších lidí, jaké jsem znal," uvedl Huson v prohlášení.

"Bohužel jsme se právě dozvěděli tuto smutnou zprávu. Je to pro nás obrovský šok a velká ztráta pro světovou hudbu," reagovali na své facebookové stránce organizátoři Colours of Ostrava, kde měl skladatel vystoupit za doprovodu smyčcového kvarteta.

Témata:  Jóhann Jóhannsson

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy