Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nejlepší herecké výkony na vlnách ČRo: Anketu vyhráli Somr a Medvecká

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: www.wikipedia.org

Taťjana Medvecká za roli ve hře Prezident a Josef Somr za roli statkáře v pohádce Břicho Radegasta zvítězili v anketě Neviditelný herec za nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu. Medvecká získala první místo již pošesté, čímž se stala nejúspěšnější herečkou za celou dobu trvání ankety. O výsledcích dnes Český rozhlas informoval v tiskové zprávě.

Za role v rozhlasových hrách, četbě na pokračování nebo účinkování v dalších pořadech bylo do letošního 22. ročníku ankety Neviditelný herec nominováno 35 herců a hereček. Somr se stal vítězem mezi herci již potřetí. Na dalších místech se mezi ženami umístily Blanka Bohdanová a Barbora Hrzánová. V mužské kategorii obsadili druhé a třetí místo Norbert Lichý a Oldřich Kaiser.

Cenu čtenářů Týdeníku Rozhlas za nejlepší rozhlasovou hru za sezonu 2017/2018 získala Návštěva staré dámy.

V anketě o nejpopulárnější herecký výkon na vlnách Českého rozhlasu mohli posluchači hlasovat prostřednictvím internetových stránek od konce června do 25. září. Svůj hlas v anketě letos odevzdalo téměř 3000 lidí.

V uplynulých ročnících se vítězi ankety stali například Viktor Preiss, Luděk Munzar, Ivan Trojan, Tomáš Töpfer, Vilma Cibulková, Eliška Balzerová, Daniela Kolářová nebo Simona Stašová.

Témata:  Josef Somr Český rozhlas kultura

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy