Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka dorazila zima. Během adventu nás čekají mrazy. Podívejte se na předpověď

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Období od 28. listopadu do 25. prosince 2016 bude teplotně průměrné až slabě podprůměrné, uvedl dnes chmi.cz v dlouhodobém výhledu počasí.

První týden bude teplotně průměrný až podprůměrný. Maximální denní teploty vzduchu se budou pohybovat většinou od 0 do 5 °C. Minimální noční teploty budou klesat na -1 až -6 °C, v druhé polovině pracovního týdne přechodně kolem 0 °C.

Další týden vychází teplotně průměrný a ostatní dva týdny období teplotně průměrné až slabě nadprůměrné. Průměrná týdenní maximální teplota vzduchu se bude v posledních dvou týdnech v rámci Česka pohybovat kolem 3 °C a průměrná týdenní minimální teplota kolem -2 °C.

První dva týdny období budou srážkově průměrné až slabě nadprůměrné s průměrným týdenním úhrnem kolem 10 mm. Ostatní dva týdny průměrné až slabě podprůměrné.

Předpověď na příští týden

Pondělí (00-24):Oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Na severu a severovýchodě většinou oblačno, místy sněžení, v Jeseníkách a Beskydech ojediněle tvorba sněhových jazyků. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Úterý (00-24):Jasno nebo skoro jasno, ráno ojediněle nízká oblačnost. Na horách na severu a severovýchodě oblačno až polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 2 až 5 m/s.

Středa (00-24):Skoro jasno až polojasno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti a později odpoledne a večer místy sněžení, v polohách pod 300 m déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Čtvrtek (00-24):Zataženo až oblačno, občas déšť nebo déšť se sněhem, v polohách nad 500 m sněžení. Na horách tvorba sněhových jazyků, místy i závějí. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s, na horách kolem 25 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Zataženo až oblačno, občas déšť, na horách sněžení. Postupně sněhové přeháňky, v nížinách smíšené. V závěru období ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, postupně 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty v pátek 3 až 7 °C, v dalších dnech 0 až 4 °C.

Témata:  počasí zima

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.