Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lidé se bojí. O bezpečnostní agentury je po útocích velký zájem

Mnichov
Mnichov
Foto: Pixabay

Berlín – Německo se během velmi krátkého časového úseku stalo terčem několika krvavých útoků. Server The Local s odkazem na německý deník Die Welt podotýká, že tato situace vedla k prudkému nárůstu popularity bezpečnostních agentur.

Server uvádí, že po řadě útoků německá Federální asociace soukromé bezpečnosti (BDSW) provedla průzkum mezi více než 900 společnostmi, které spravuje. Výsledky podle ní odhalily, že události posledních dnů a týdnů vedly k „masivnímu posílení jejich bezpečnostních opatření".

Jak server připomíná, v Bavorsku během sedmi dnů nejprve mladík zaútočil sekerou a nožem ve vlaku, 27letý uprchlík se pak v bavorském Ansbachu zabil v rámci sebevražedného bombového útoku, při kterém bylo zraněno 15 lidí. V Mnichově útočil 18letý mladík, který zastřelil devět lidí, následně zbraň obrátil proti sobě; mladý syrský uprchlík v Bádensku-Württembersku zabil svou spolupracovnici a zaútočil na kolemjdoucí.

V této situaci tak podle serveru rostou obavy o bezpečnost a zdraví, což vede k většímu zájmu o služby bezpečnostních firem. O ozbrojené stráže žádají například i lidé, kteří pořádají soukromé oslavy, tyto žádosti jsou ale podle serveru kvůli přísným pravidlům většinou zamítnuty.

Průzkum také zjistil, že čím dál tím více firem nasazuje i týmy lidí, kteří se vmísí do davu a pozorují jej, aby případně předešli útoku, k jakému došlo například v německém Ansbachu. Útočník totiž před odpálením bomby podle svědků přecházel sem a tam a choval se velmi podezřele.

Témata:  bezpečnostní služby bezpečnostní agentury Německo

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy