Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mayová čelila interpelacím o brexitu, Corbyn na ni ostře útočil

Theresa Mayová autor: DFID
Theresa Mayová autor: DFID
Foto: Wikimedia Commons

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová plánuje "bílou knihu", ve které vyloží svůj plán brexitu. Řekla to dnes v parlamentu, když na ni při interpelaci verbálně útočil šéf labouristické opozice Jeremy Corbyn.

Podle stanice BBC by návrh příslušného zákona, umožňujícího vládě zahájit jednání o odchodu Spojeného království z Evropské unie, mohl být předložen už ve čtvrtek.

Corbyn při dnešních interpelacích žádal, aby premiérka uvedla, kdy vláda slibovaný dokument předloží, a naléhal, aby se tak stalo brzy. Tázal se také, zda vláda vylučuje možnost, že by musela EU platit za přístup k unijnímu trhu.

Mayová otázky odrážela slovy, že Corbyn se vždy ptá na sám proces, zatímco vláda se soustřeďuje na výsledky a důsledky pro Spojené království.

Nicméně více než půl tuctu konzervativních poslanců se přidalo k opozičnímu naléhání, aby vláda zveřejnila bílou knihu v příštích dnech.

Témata:  Brexit Jeremy Corbyn Theresa Mayová

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy