Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sebevražedném útoku v Bagdádu zemřelo 15 lidí

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Badgád - Při sebevražedném atentátu v Bagdádu dnes zahynulo nejméně 15 lidí. Více než 50 osob bylo zraněno.

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na bezpečnostní složky. Auto s výbušninou odpálil atentátník v převážně šíitské čtvrti Sadr City v Bagdádu. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Za teroristickými útoky v Iráku v posledních letech často stojí organizace Islámský stát (IS), která ovládá rozsáhlá území v sousední Sýrii a menší oblasti v Iráku.

IS podobně jako další sunnitské extremistické organizace považuje šíity za odpadlíky od islámu, čímž zdůvodňuje útoky na ně.

Témata:  Afghanistán sebevražedný atentát útok

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 18:42

Erdogan odkládá návštěvu USA. Do Bílého domu měl přijít v květnu

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.