Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nepříjemný dopis: Pozůstalí obětí berlínského útoku dostali od nemocnice účet za ohledání mrtvol

Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016)
Foto: Reprofoto DailyMail

Berlín - Velmi nepříjemné překvapení čekalo na pozůstalé po obětech předvánočního útoku v Berlíně. Nemocnice Charité jim poslala účet na 51 eur (1380 korun) za ohledání mrtvol. Tunisan Anis Amri vjel 19. prosince do davu lidí. Zahynulo 12 osob včetně jedné Češky.

Pozůstalým obětí přišla již brzy po útoku pošta. Nešlo však o vyjádření soustrasti ze strany města, jak se někteří domnívali, ale o účet za ohledání těl jejich blízkých.

Omluva od nemocnice dorazila v dalším dopise o tři týdny později. "Jde o politováníhodnou administrativní chybu, která souvisí s výjimečnými okolnostmi hrozného útoku," uvedla nemocnice, podle níž samozřejmě pozůstalí nic platit nemusí.

S velkým zpožděním přišla pozůstalým i zraněným také kondolence primátora Berlína Michaela Müllera (SPD), který ji rozeslal až dva měsíce po útoku.

Témata:  Německo teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Mark Rutte

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.