Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropa stárne, potřebuje africké migranty. Jsou přínosem, tvrdí zástupce EU v Nigérii

Nigérie
Nigérie
Foto: Pixabay

Abuja – Velvyslanec Evropské unie v Nigérii Michel Arrion údajně řekl, že evropské „stárnutí populace" znamená, že kontinent potřebuje otevřít legální cesty pro africké migranty. Jeho slova cituje server Breitbart.

Slova Arriona, který stojí v čele delegace EU v Nigérii, citoval na sociálních sítích doktor Joe Abah, generální ředitel nigerijského Úřadu pro reformy veřejných služeb.

"There were more babies born in Nigeria in 2016 than in the entire European Union put together." - Michel Arrion, EU Ambassador to Nigeria.

— Dr. Joe Abah (@DrJoeAbah) 1. března 2017

Velvyslanec podle něj prohlásil, že Evropa „musí podporovat řádně regulované přistěhovalectví z Afriky". Reagoval tak na zmínku o astronomické porodnosti této západoafrické země, uvedl Abah.

Není to poprvé, co Arrion učinil podobné prohlášení. V roce 2015 na konferenci o migrační politice v Abuji uvedl, že EU vítá migraci, protože kontinent potřebuje „čerstvou krev". Podle velvyslance imigrace „zvyšuje aktivitu výrobních faktorů, zvláště pracovních sil - zejména v Evropě".

@bpsr_ng was honoured to host the EU Ambassador to Nigeria and ECOWAS, H.E. Michel Arrion, in its offices today. pic.twitter.com/EKmjmtuCKy

— Dr. Joe Abah (@DrJoeAbah) 1. března 2017

„Migrace je dobrá. My [Evropa] máme rádi migraci, pokud je legální. Migraci potřebujeme z různých důvodů,“ vysvětloval. „V Evropě i v jiných západních zemích řešíme konkrétní problém stárnutí populace. Takže v našich zemích potřebujeme čerstvou krev.“

Arrion ale na druhé straně varoval před fenoménem odlivu mozků a připomněl, že "existuje více držitelů doktorského titulu nigerijského původu v Evropě nebo v Americe než v Nigérii."

Témata:  Nigérie EU Imigranti z Afriky a Blízkého Východu

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 13:41

Je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi, řekl Lipavský

Podle šéfa české diplomacie Jana Lipavského je ruský imperialismus největší hrozbou pro bezpečnost a je v zájmu Evropy, aby se Ukrajina bránila proti ruské agresi. Uvedl to po jednání s maďarským ministrem zahraničí Péterem Szijjártem v Budapešti. Szijjártó potvrdil postoj Maďarska, které není ochotno dodávat zbraně Ukrajině.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy