Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Černém moři se potopila ruská výzvědná loď, srazila se s jiným plavidlem

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Moskva - Zhruba 40 kilometrů severozápadně od Bosporského průlivu se dnes srazila výzvědná loď ruské armády s jiným plavidlem. Ruská loď šla ke dnu, všech 78 členů posádky zachránila turecká pobřežní hlídka.

Výzvědná loď Liman, která je součástí ruské Černomořské flotily, se srazila s obchodním plavidlem plujícím pod vlajkou afrického Toga, uvedla agentura Reuters.

Po proražení kýlu se podle tureckých zdrojů navzdory úsilí posádky ruská loď potopila. Neštěstí zřejmě způsobila špatná viditelnost v husté mlze. O osudu druhého plavidla, které převáželo dobytek, není prozatím nic známo.

Z havarovaného ruského plavidla bylo evakuováno 78 lidí. Turecký premiér Binali Yildirim telefonicky spojil se svým ruským protějškem Dmitrijem Medveděvem, aby vyjádřil nad incidentem lítost.

Loď podle ruských médií počátkem roku působila ve Středozemním moři, kde "plnila úkoly v rámci stálého operativního seskupení ruského námořnictva".

Témata:  Ruská armáda lodní nehody Rusko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 18:42

Erdogan odkládá návštěvu USA. Do Bílého domu měl přijít v květnu

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.