Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Střelec z Texasu se léčil v psychiatrické léčebně

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Washington - Střelec, který v neděli v texaském kostele zavraždil 26 lidí, byl v minulosti umístěn do psychiatrické léčebny, odkud nakrátko uprchl. Informovala o tom agentura AP.

Bývalý příslušník vojenského letectva Devin Kelley vyhrožoval svým nadřízeným smrtí. Policie stále hledá motiv krveprolití, pro něž si útočník zvolil kostel, kam chodili příbuzní jeho bývalé ženy.

Americká policie i média se dva dny po nejhorším masakru střelnou zbraní v dějinách Texasu snaží v minulosti šestadvacetiletého muže najít indicie, které by pomohly vysvětlit jeho počínání. Kelley, který od roku 2010 sloužil u letectva, se podle policejní zprávy zveřejněné dnes texaskou televizí KPRC-TV pokusil před pěti lety pronést na základnu nedovolené střelné zbraně. Poté, co vyhrožoval svým nadřízeným smrtí, byl umístěn v ústavu pro duševně choré ve státě Nové Mexiko, odkud se mu nakrátko podařilo uprchnout, než byl objeven policií. Po čase byl z léčebny propuštěn.

Kelley v baptistickém kostele v texaském městečku Sutherland Springs postřílel 26 lidí včetně několika malých dětí a dalších 20 lidí zranil. Z kostela se pokusil ujet, pronásledovali jej však dva ozbrojení místní obyvatelé. Po krátké přestřelce a havárii se podle policie sám zastřelil.

V roce 2012 byl vojenským soudem shledán vinným z násilí na manželce a dítěti a potrestán ročním vězením. Také byl degradován a nakonec v roce 2014 z letectva propuštěn. Manželka se s ním následně rozvedla. Podle místního šerifa si pro svůj čin vybral kostel, kam občas chodili její příbuzní, kteří však v době střelby na místě nebyli.

Témata:  střelba v Sutherland Springs (Texas USA 5.11.2017) USA Texas v USA zbraně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy