Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sebevražedný atentát v Pákistánu zabil sedm lidí

Pákistán
Pákistán
Foto: Pixabay

Kvéta (Pákistán) - Sebevražedný bombový útok v centru pákistánského města Kvéta si dnes vyžádal životy nejméně sedmi lidí.

Dalších 23 osob utrpělo zranění, některá vážná. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na policii a nemocniční zdroje. K útoku se zatím nikdo nepřihlásil.

Exploze zasáhla policejní nákladní auto v blízkosti přísně střežené čtvrti metropole provincie Balúčistán. V této zóně se nachází sídlo provinčního parlamentu a řada vládních úřadů. Podle představitele policie Abdula Razaka Čímy sebevražedný útočník přišel až k autu a odpálil nálož, kterou měl na sobě.

Podle nemocničního zdroje výbuch zabil pět policistů a rovněž dva civilisty. Počet mrtvých se ovšem může ještě zvýšit, protože zdravotní stav některých z 23 poraněných, kteří byli převezeni do nemocnice, je velmi vážný.

Témata:  Pákistán sebevražedný atentát

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy