Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Záplavy v Kalifornii mají 20. oběť a další jsou nezvěstní

USA
USA
Foto: Pixabay

Los Angeles - Počet obětí záplav a sesuvů půdy v jižní Kalifornii dosáhl 20. Čtyři lidé jsou nezvěstní, včetně dvouletého děvčete. Uzavřen byl 16kilometrový úsek vytížené dálnice 101 procházející podél pobřeží okresu Santa Barbara.

Úřady sdělily, že šance na nalezení dalších přeživších v krajině zpustošené tvrdnoucím bahnem, kamením a nečistotami jsou velmi malé už od začátku katastrofy, která oblast zasáhla v úterý.

Dvacítka mrtvých v obci Montecito a okolí, asi 140 kilometrů severozápadně od Los Angeles, znamená největší počet obětí sesuvů bahna v Kalifornii za posledních nejméně 13 let.

Montecito je považováno za bydliště bohatých a známých - průměrná cena tamních domů se pohybuje kolem čtyř milionů dolarů. Žijí tam ale také chudší rodiny, odkázané na levnější domy nebo byty.

O víkendu bylo do oblasti vysláno dalších zhruba 900 členů krizových týmů, aby pomohli s likvidací následků katastrofy více než 2100 záchranářů, vojáků a dalších lidí vyslaných úřady různých úrovní.

Zkáza postihla území o téměř 80 kilometrech čtverečních. Zcela zničeno je 65 rodinných domů a dalších 450 je poškozeno. Zničeno nebo poškozeno je také přibližně 30 komerčních objektů.

Témata:  povodně v USA sesuv půdy USA povodně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 14:04

17letá ruská teenagerka skončila za mřížemi za protiválečné výroky

Teenagerka 17letá Ljubov Lizunovová ze sibiřského města Čita byla odsouzena k 3,5 rokům vězení za protiválečné graffiti a příspěvky na sociálních sítích, uvedl ve čtvrtek ruský soud.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy