Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nový problém Facebooku. Informace o uživatelích zneužila další firma

Facebook
Facebook
Foto: Pixabay

San Francisco - Facebook čelí dalšímu skandálu. Sever CNBC zjistil, že společnost pro analýzu dat CubeYou sbírala informace o uživatelích sociální sítě prostřednictvím kvízů, které měly být pro "neziskový akademický výzkum".

Scénář je velmi podobný tomu, jakým způsobem získala neoprávněný přístup k uživatelským účtům Facebooku společnost Cambridge Analytica.

Případ CubeYou značí, že shromažďování dat z kvízů a jejich využívání pro marketingové účely zdaleka není ojedinělé. Už skutečnost, že CubeYou mohla nesprávně označit účel kvízů a Facebook jí v to nezabránil dokud CNBC na problém neukázala, znamená, že společnost nemá nad svou sociální sítí velkou kontrolu.

Facebook namítá, že chybná označení nemůže kontrolovat, a sdělil, že pozastaví všechny aplikace CubeYou až do řádného vyšetření případu.

Témata:  Facebook internet sociální sítě

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy