Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Demokraté v USA zažalovali Rusko, Trumpův štáb a WikiLeaks

San Francisco
San Francisco
Foto: Pixabay

New York - Americká Demokratická strana podala žalobu na Rusko, na volební štáb Donalda Trumpa a na server WikiLeaks kvůli podezření z konspirace proti prezidentským volbám v USA v roce 2016.

Podle žaloby podané u manhattanského soudu se čelní představitelé Trumpovy volební kampaně spikli s ruskou vládou a s ruskou vojenskou rozvědkou s cílem poškodit demokratickou prezidentskou kandidátku Hillary Clintonovou a hackerským útokem na počítače demokratů ovlivnit volby ve prospěch Trumpa.

Členové Trumpova volebního štábu a jeho blízcí poradci se podle žaloby dohodli s ruskými agenty na tom, že s využitím nelegálních prostředků podpoří Trumpovu kandidaturu. Volební štáb nynějšího amerického prezidenta podle Demokratické strany v roce 2916 "škodolibě přivítal ruskou pomoc" ve volební kampani.

V žalobě se podle agentury Reuters kromě jiných objevují i jména Donalda Trumpa mladšího, prezidentova společníka Rogerta Stonea a Trumpova zetě Jareda Kushnera.

Témata:  USA Rusko Wikileaks

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:34

Macron varuje před Ruskem: Dnešní Evropa je smrtelná. Může zemřít

Evropa by podle francouzského prezidenta mohla "zemřít", pokud si nevybuduje robustní obranu čelící ruské agresi na Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy