Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristé napadli Rusy na východě Sýrie, zemřeli čtyři vojáci

Ruská armáda, ilustrační fotografie
Ruská armáda, ilustrační fotografie
Foto: mil.ru

Damašek/Moskva - V provincii Dajr az-Zaur na východě Sýrie byli zabiti čtyři ruští vojáci. S odvoláním na ruské ministerstvo obrany o tom dnes informovala agentura Interfax. Další tři ruští vojáci byli v bitvě zraněni. Podle agentury AFP zemřeli ruští vojáci v bojích s povstalci.

Ministerstvo obrany také uvedlo, že ruská armáda zabila 43 teroristů. Tak nazývá syrská vláda povstalce, proti nimiž s pomocí Moskvy bojuje. V provincii Dajr az-Zaur ale operují i zbytky radikálů z teroristické organizace Islámský stát (IS). Podle agentury AFP zemřelo v bojích 43 povstalců.

"Dva ruští vojáci, kteří bránili syrskou baterii, zemřeli na místě. Dalších pět zraněných bylo převezeno do ruské nemocnice. Dvěma z nich ale už lékaři nedokázali život zachránit," uvedlo dnes v prohlášení ruské ministerstvo obrany. Boje trvaly asi hodinu a podle Moskvy v nich syrskou baterii napadlo několik skupin teroristů.

Většinu provincie Dajr az-Zaur ovládli v roce 2014 radikálové z IS. Koncem loňského roku ale část dobyly zpět syrské vládní jednotky (západně od řeky Eufrat) a část (východně od Eufratu) dostali pod kontrolu bojovníci z arabsko-kurdské koalice SDF, kterou podporují Spojenými státy.

Témata:  Sýrie ruské angažmá v Sýrii Ruská armáda

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy