Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ukrajinou prošel pochod homosexuálních aktivistů, policie zadržela 60 radikálů

Ukrajina, ilustrační foto
Ukrajina, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Kyjev - Kolem šedesáti lidí dnes v Kyjevě zadržela policie při zahájení "pochodu rovnosti", který v centru ukrajinské metropole zorganizovali pod duhovými vlajkami aktivisté hnutí za práva sexuálních menšin (LGBT).

Dav pravicových radikálů se podle agentury Unian postavil průvodu do cesty, policie musela použít obušky a slzný plyn. Při incidentech bylo zraněno pět policistů a deset demonstrantů.

Do pochodu za práva sexuálních menšin se podle kyjevských médií zapojilo kolem 5000 lidí. Podle informací ministerstva vnitra na jejich průvod dohlíželo stejné množství policistů.

Podobné akce se v ukrajinském hlavním městě pořádají od roku 2013, o rok později pochod úřady odmítly z bezpečnostních důvodů povolit. V roce 2015 byl při střetech provázejících tuto akci těžce zraněn policista.

Témata:  Ukrajina homosexuálové

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.