Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Windsor láká na výstavu: K vidění budou svatební šaty Meghan i uniforma prince Harryho

Princ Harry a Meghan Markle
Princ Harry a Meghan Markle
Foto: Reprofoto YouTube

Londýn - Na hradě Windsor si budeme moci prohlédnout svatební šaty Meghan Markleové a kopie uniformy, kterou měl při obřadu její choť britský princ Harry. Výstava s názvem "Královská svatba: Vévoda a vévodkyně ze Sussexu" bude zahájena 26. října a potrvá do 6. ledna 2019.

Návštěvnici budou mít možnost prohlédnout si nevěstiny hedvábné šaty slavné francouzské módní značky Givenchy a platinovou korunku posetou diamanty, kterou Markleové na svatbu půjčila britská královna Alžběta II.

K vidění bude na výstavě také kopie Harryho svatební uniformy elitního jezdeckého regimentu označovaného jako Blues and Royals.

Svatba americké herečky a britského prince se konala na anglickém hradě Windsor 19. května a přenos z obřadu po celém světě sledovaly miliony diváků

Témata:  Princ Harry výstavy Velká Británie Meghan Markleová

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 17:48

Policie šetří nález těla na Mělnicku, zřejmě jde o sebevraždu

Středočeská policie se zabývá nálezem bezvládného těla na Mělnicku. Muž se zřejmě zastřelil po předchozí dopravní nehodě, vyplývá z dosavadních informací. Tragická událost je nadále předmětem vyšetřování. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy

Dmitrij Peskov

Peskov: Kyjev a Kreml se před dvěma lety dohodli na mírové smlouvě, pak ji Ukrajina zrušila

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes uvedl, že v současné době nejsou žádné podmínky pro mírová jednání s Kyjevem. Podle něj Kyjev již před dvěma lety zakázal veškeré vyjednávání, dokud bude ruským prezidentem Vladimir Putin, pod jehož velením ruská vojska v únoru 2022 vstoupila na Ukrajinu. Tento zákaz Kyjev zdůvodnil odhalením válečných zločinů, které údajně spáchalo Rusko.