Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko kvůli novému zákonu nemůže lidi vyvolávat jménem

Rusko
Rusko
Foto: Pixabay

Moskva - Na moskevském letišti Šeremeťjevo napříště nebudou vyvolávat jmenovitě cestující, kteří mají zpoždění, aby se urychleně dostavili k nástupu do letadla.

Letiště tento krok odůvodnilo tím, že musí dodržovat zákon o osobních údajích, uvedla agentura TASS. "Hlasatelé při informování cestujících použijí všeobecně formulované upozornění, že se musí neprodleně dostavit k nástupu do letadla s uvedením letu, ale bez uvedení příjmení konkrétní osoby," oznámilo letiště. Změna se týká cestujících všech kategorií a tříd a letů všech aerolinek.

Zatím není jasné, zda tento krok budou následovat i další letiště v Rusku. Další moskevská letiště - Vnukovo a Domodědovo - se podle agentury RBK dosud nevyjádřila. Zákon o ochraně osobních údajů v Rusku platí od léta 2006.

Šeremeťjevo upozornilo, že je v zájmu pasažéra, aby se na letiště dostavil s náležitým předstihem, a varovalo, že nástup do letadel vždy ukončí 20 minut před odletem; toto pravidlo má platit bez výjimky.

Témata:  Rusko letectví a letadla

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy