Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Drama na letišti v Kolíně nad Rýnem: Ozbrojenci přepadli transport peněz, jsou na útěku!

letiště Kolín nad Rýnem
letiště Kolín nad Rýnem
Foto: Pixabay

Maskovaní muži dnes na západoněmeckém letišti Kolín nad Rýnem/Bonn přepadli transport peněz. Padly i výstřely a nejméně jeden z nich zasáhl člena ostrahy, který je v ohrožení života, informovala agentura DPA. Provoz letiště nebyl omezen. Pachatelé, kteří později opustili hořící vůz, v němž z místa činu ujeli, jsou na útěku.

Muži z místa činu ujeli v černém automobilu, který pak na dálnici v kolínské městské části Porz zapálili a nechali být, sdělila policie. Hasiči požár zlikvidovali.

#PolizeiNRW #Köln #Leverkusen : Raub auf Geldtransporter am Flughafen - Wachmann angeschossen - Zeugensuche - Infos unter https://t.co/tyVqvtQDWM pic.twitter.com/z0qZ4HSQ5P

— Polizei NRW K (@polizei_nrw_k) 6. března 2019

"Dnes ráno, zhruba ve čtvrt na deset, tady maskovaní a ozbrojení muži přepadli transport peněz," informoval z místa policejní mluvčí Wolfgang Baldes.

"Dva pracovníci této firmy byli pravděpodobně mimo vozidlo. Padly i výstřely. Jednoho pracovníka firmy těžce poranil nejméně jeden výstřel na stehně. Nyní leží na klinice a je operován," dodal mluvčí s tím, že muž je v ohrožení života.

Policie nyní po pachatelích pátrá a vyslýchá svědky. Podle Baldese pachatelé možná ukořistili jeden kufřík, ale jisté to není.

Provoz letiště nebyl omezen. Uzavřena byla pouze část letištního autobusového nádraží, kde se loupežné přepadení odehrálo.

Témata:  letiště Kolín nad Rýnem Německo policie Německo střelba loupež

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy