Jaroslava Němcová

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Snížit dávky na bydlení? Ministryně Němcová je proti

Domov

Praha - Navrhované snížení dávek na bydlení čtyřčlenným a početnějším rodinám a obyvatelům ubytoven podle ministryně práce v demisi Jaroslavy Němcové (ANO) povede k poklesu přemrštěných nájmů tam, kde potřební žijí. Nižší podpora od státu tak situaci lidí v tísni nezhorší a neohrozí je. Němcová to řekla ČTK. Podle ní mají změny dávek zabránit zneužívání peněz od státu nepoctivými pronajímateli, kteří si účtují neúměrné částky. Odborníci na sociální problematiku návrhy ostře kritizují a označují je za hazard. Podle nich by se po snížení dávek mohl počet lidí v bytové nouzi zdvojnásobit.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Domov

Ministryně Němcová má co vysvětlovat? Dál využívá státní byt s podezřele nízkým nájmem

Praha - Ministryně práce Jaroslava Němcová (ANO) nadále využívá byt, která jí pronajala Nemocnice Na Homolce v době, kdy tam byla náměstkyní. Za byt o velikosti zhruba 37 metrů čtverečních v Praze 5 platí 4336 korun měsíčně, což je podle realitního makléře zhruba o polovinu nižší nájem, než je v místě obvyklé. Informovala o tom dnes Česká televize (ČT), která má nájemní smlouvu Němcové k dispozici.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy