Škoda Kamiq

Škoda Kamiq

Škoda Auto zřejmě kvůli Ukrajině přeruší výrobu vozidel Scala a Kamiq

Byznys

Škodě Auto hrozí, že bude muset zastavit výrobu modelů Scala a Kamiq. Tak jako u elektromobilu Enyaq je důvodem výpadek dodávek elektrických svazků od dodavatele z válkou zmítané Ukrajiny. ČTK to dnes řekl vedoucí komunikace Škody Tomáš Kotera. Firma podle něj v současnosti hledá řešení, jak si kabelové svazky do aut zajistit.

Škoda Kamiq

Škoda Kamiq je nečekaně velký. Nové SUV oficiálně představeno

Technika

Škoda Auto představila městské SUV Kamiq, nabídne pět typů motoru. Ekologickou variantou bude pohon na zemní plyn. Premiéra vozu bude na ženevském autosalonu v březnu. Novým modelem chce Škoda Auto oslovit nové zákazníky, informovala dnes v tiskové zprávě.

Škoda Kamiq

Škoda Kamiq, to je nové české SUV

Byznys

Nové SUV značky Škoda se jmenuje Škoda Kamiq. Tento crossover je třetím SUV pro evropský trh a představuje další krok v SUV-ofenzívě české automobilky. Slovo Kamiq pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko. Popisuje stav, kdy něco přirozeně „padne jako ulité“ za všech okolností. I proto dostal nový crossover pro evropský trh stejné jméno, jaké nese SUV, které se již etablovalo v Číně.

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy