Smartwings

Jan Hamáček v Poslanecké sněmovně

Hamáček shazuje schopnosti české armády? Mise do Libanonu vyústila v ostrý spor

Domov

Hasiči hájí využití letadla soukromých aerolinek Smartwings k dopravě záchranného týmu do Libanonu, podle nich armáda nenabídla ve stanoveném čase žádnou techniku. Podle ministerstva obrany ale nepřišel od Hasičského záchranného sboru (HZS) oficiální požadavek na poskytnutí letadla, vojáci by ho přitom byli schopni připravit v řádu hodin.

ČSA

Záchrana Smartwings? Mohou dostat záruku až 900 milionů, stát si klade dvě podmínky

Byznys

Stát jedná s leteckou společností Smartwings o záruce 500 až 900 milionů korun za úvěry, které mají firmě pomoci překonat dopady zastavení provozu v době pandemie koronaviru. Podmínkou je přejmenování firmy na ČSA a udržení 2500 zaměstnanců. Vlastníci společnosti, která ČSA ovládá, jsou do aerolinek připraveni vložit 1,6 miliardy korun.

Miroslav Kalousek /TOP 09/

Prasárnička agrosocialistické vlády! Opozice tepe návrh na převzetí Smartwings

Domov

Neexistuje důvod, proč by se měl stát u letecké společnosti Smartwings angažovat víc než u jiných firem. Na twitteru to dnes uvedl šéf poslanců opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek. Zdůvodnění, že stát by měl do Smartwings vstoupit, protože jde o strategický podnik, je podle statutárního místopředsedy vládní ČSSD Romana Onderky PR zkratkou. Řekl to České televizi (ČT). Očekává, že hnutí ANO návrh zdůvodní na koaličním jednání.

Boeing 737 MAX 8 Smart Wings

Stát si brousí zuby na Smartwings. Mohl by koupit až 100procentní podíl

Byznys

Stát by mohl koupit až stoprocentní podíl v letecké společnosti Smartwings. České televizi (ČT) to dnes řekl ministr dopravy a průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Rozhodnout se dle něj musí do konce června, projedná to vláda. Havlíček už minulý týden připustil, že by se stát o podporu Smartwings měl postarat, hovořil ale spíše o zárukách za úvěry či přímých úvěrech. Individuální bankovní záruku dnes také nevyloučil.

Miroslav Kalousek /TOP 09/

Domov

Stát vstoupí do firem v problémech? Babiš to nevyloučil, opozice nešetří kritikou

Stát by mohl vstoupit do klíčových podniků, pokud by se kvůli ekonomickým dopadům epidemie koronaviru dostaly do problémů. Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) to připustili v České televizi (ČT). Babiš v té souvislosti zmínil leteckou společnost Smartwings. Zástupci pravicové opozice takové úvahy kritizují.

Boeing 737 MAX 8 Smart Wings

Boeing 737 MAX je katastrofou pro české letectví. Smartwings přišly o balík

Domov

Uzemnění sedmi letadel Boeing 737 MAX způsobilo české firmě Smartwings zatím škodu přes 1,5 miliardy korun. Návrat strojů do provozu firma čeká od května, dosud plánovala, že začnou létat o měsíc dřív. Dopravce se současně rozhodl posílit provoz Českých aerolinií pořízením tří letounů Airbus A320. Napsal to dnes server Zdopravy.cz.

Boeing 737 MAX 8 Smart Wings

Rozruch na palubě Smartwings: Pilot nechal vysadit izraelského pasažéra

Svět

Letadlo české společnosti Smartwings přerušilo start na Sicílii a jeho posádka přinutila vystoupit jednoho z pasažérů. Podle dnešního izraelského tisku letadlo směřovalo do Tel Avivu, pasažér se při startu odmítal řídit pokyny posádky a dožadoval se, aby mohl sedět vedle syna. Pilot se rozhodl start přerušit a nechal zavolat policii.

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 18:40

Loňská střelba na FF UK významněji zasáhla kolem 9000 lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) a s ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy