Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exzástupkyně Vesecká po téměř dvou letech odchází z ERÚ

Renáta Vesecká
Renáta Vesecká
Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Praha - Někdejší nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká (56) v září na vlastní žádost odejde z Energetického regulačního úřadu (ERÚ). V něm působila téměř dva roky.

Dnes o tom informoval server E15. Vesecká byla od listopadu 2014 místopředsedkyní ERÚ, od loňského června zastává místo ředitelky odboru.

Informaci o odchodu Vesecké serveru E15 potvrdil mluvčí ERÚ Michal Kebort. "O skončení služebního poměru požádala k 1. září letošního roku," uvedl mluvčí. Nástupce Vesecké podle něj vzejde z výběrového řízení.

Do nově vytvořené funkce místopředsedkyně ERÚ jmenovala Veseckou v listopadu 2014 šéfka úřadu Alena Vitásková, která kvůli tomu čelí žalobě. Podle policie Vesecká nesplňovala zákonem danou podmínku nejméně sedmileté praxe v energetice, z toho tři roky v řídící nebo vedoucí funkci.

Témata:  Renáta Vesecká Energetický regulační úřad

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy