Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rodina ženy, která byla zabita v arboretu, požaduje vyšší odškodné

Soud, ilustrační fotografie
Soud, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Brno - Rodina mladé ženy, která byla zavražděna v brněnském arboretu, podala odvolání. Krajský soud v Brně jí v listopadovém rozsudku přiznal odškodnění 2,1 miliony korun, pozůstalí ale chtějí 3,8 milionu. Kauzou se bude zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Krajský soud poslal Radúze Šafránka (23) do vězení na 18 let. Muž vinu popírá. Podle obžaloby Šafránek 8. března zasadil své bývalé přítelkyni 25 bodně řezných ran, čímž ji připravil o život. S čtyřiadvacetiletou ženou se měl muž v arboretu sejít, aby si vyříkali důvody rozchodu. Policie ho zadržela den po činu.

Lhůtu pro podání odvolání si po vynesení rozsudku ponechala jak státní zástupkyně, tak i poškozená rodina. Rodiče zavražděné požadovali přes právního zástupce odškodnění pro každého 1,5 milionu korun, bratr dalších 800.000 korun. Soud v rozsudku matce přiznal 800.000 korun, otci 700.000 a bratrovi 600.000 korun.

"Poškození se odvolali, a to do výroku o náhradě škody," řekla mluvčí soudu Simona Pešková. Doplnila, že státní zástupkyně odvolání nepodala.

Témata:  vražda odškodnění Brno soudy

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 11:15

USA oznámí dlouhodobou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy