Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

U vily vnitra byl zadržen armádní zpravodajec, fotil okolí domu

Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Milan Chovanec /ČSSD/, ministr vnitra
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – V blízkosti vily ministerstva vnitra v pražských Dejvicích, kterou využívá šéf resortu Milan Chovanec (ČSSD), byl minulý týden zadržen muž, který si fotografoval okolí domu. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Zadržený je podle serveru příslušníkem Vojenského zpravodajství. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) označil spekulace o možném sledování Chovance armádní rozvědkou za absurdní.

Server tvrdí, že podle neoficiálních informací se měli armádní zpravodajci zajímat o jinou budovu o několik ulic dál. „Lidé z Chovancova okolí tomu však nevěří," dodává server.

Incident by podle něj mohl přerůst ve vážný koaliční spor. Mluvčí ministerstva vnitra odmítla serveru informaci o zadržení podezřelého muže ochrankou u Chovancovy vily potvrdit.

Šéf rezortu obrany v souvislosti s případem médiím řekl, že Vojenské zpravodajství plnilo v Praze 6 úkoly vyplývající z jeho zákonné působnosti a mělo k tomu všechna potřebná povolení. „Spekulace o sledování ministra Chovance vojenskou rozvědkou jsou absurdní," zdůraznil Stropnický.

Podle něj je tato zpráva snahou o mediální zviditelnění Chovance před víkendovým sjezdem sociální demokracie, na kterém bude ministr vnitra usilovat o obhajobu funkce prvního místopředsedy strany. „Přesto jsem inicioval svolání stálé sněmovní komise pro kontrolu Vojenského zpravodajství, aby tento médii prezentovaný 'incident' vyšetřila," dodal Stropnický.

Témata:  Milan Chovanec Martin Stropnický vojenské zpravodajství

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy