Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vrah Dahlgren poprvé předstoupí před soud v Brně

Kevin Dahlgren podezřelý z vraždy 4 lidí v Brně
Kevin Dahlgren podezřelý z vraždy 4 lidí v Brně
Foto: Policie ČR

Brno - Ve čtvrtek 5. května poprvé předstoupí před Krajský soud v Brně Američan Kevin Dahlgren, který je obviněn ze čtyřnásobné vraždy. Hrozí mu doživotí.

Je nutné rozhodnout o vazbě, a to i s ohledem na blízký termín hlavního líčení. Senát s předsedou Michalem Zámečníkem začne případ projednávat 31. května. Krátce před tím, konkrétně 22. května, uplynou od události v Ivanovicích tři roky.

Dahlgren je podle svého advokáta Richarda Špíška v zásadě srozuměn s tím, že krajský soud vazbu ve čtvrtek prodlouží. Zasedání se odehraje za zavřenými dveřmi, soud by měl Dahlgrena osobně vyslechnout.

Státní zastupitelství podalo obžalobu na Dahlgrena počátkem dubna a krajský soud měl tříměsíční lhůtu na zvolení procesního postupu. Z toho, že svolal hlavní líčení, lze vyvodit, že obžalobu považoval za způsobilou k projednání.

Zámečníkův senát zatím naplánoval tři jednací dny. Po 31. květnu bude hlavní líčení pokračovat 1. a 2. června, přičemž krajský soud počítá se značným zájmem médií.

Špíšek se k případu dostal jako advokát ex offo, jiného právníka podle něj Dahlgren u soudu mít nebude. K detailům obhajoby se zatím vyjadřovat nemůže.

Témata:  vražda 4 lidí v Brně Kevin Dahlgren

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 13:34

Ramzan Kadyrov má být údajně nevyléčitelně nemocný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy