Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lyže vyměnil za politiku: Poslanecký plat mi zvedne životní standard, přiznává Jakub Janda

Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Nově zvolení poslanci poprvé usedli do lavic
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha – Skokan na lyžích Jakub Janda se v sobotu po 21 letech rozloučil s kariérou skokana na lyžích. Naposledy si ve Světovém poháru skočil v sobotu na můstku ve Wisle, v pondělí už usedl do parlamentních lavic a složil poslanecký slib. Přiznává, že díky práci ve Sněmovně na tom bude finančně lépe.

Skokan Jakub Janda si ve Sněmovně platově polepší. Pro rádi Impuls přiznal, že mu mandát poslance zaručí jistotu pravidelného měsíčního příjmu, kterou ve sportovním prostředí neměl. Poslanecký plat mu prý zvedne životní standard.

„Na měsíčním platu určitě. Ve sportu se pak berou také prémie za výsledky, které také nejsou malé. Jako poslanec mám stálý měsíční příjem, ve sportu to bylo nahodilé,“ prohlásil dnes již bývalý sportovec.

Jakub Janda byl do Sněmovny zvolen za ODS. Ve volbách ho vynesly do sněmovny hlasy voličů ze čtvrtého místa na kandidátce v Moravskoslezském kraji.

Včera si Janda poprvé vyzkoušel lavice ve Sněmovně a hned byl svědkem hádek sněmovních matadorů o počet členů mandátového a imunitního výboru. Janda prohlásil, že ho atmosféra jednání ve sněmovně vlastně ani nepřekvapila.

„Je to asi to, co jsem před pár lety sledoval v televizi. Takže nic nového. Toto se občas stává, nic se s tím nedá dělat a myslím si, že v tomto volebním období se s tím budeme setkávat častěji,“ uvedl rozhovoru Janda.

Témata:  Jakub Janda (skokan na lyžích) ODS Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 15:21

Maďarsko představilo své priority pro předsednictví v Radě EU

Maďarsko, které se chystá převzít předsednictví v Radě EU ve druhé polovině tohoto roku, se zaměří na klíčová témata pro střední Evropu, jako je boj proti migraci, rozšiřování EU na západní Balkán a zajištění energetické bezpečnosti. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy