Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tomáš Hüner, kandidát na ministra průmyslu, přijel do Lán za Zemanem

Zámek Lány
Zámek Lány
Foto: CzechTourism.com

Praha - Dosud se prezident Miloš Zeman setkal s třemi kandidátkami a jedním kandidátem na ministry. Dnes přijel na zámek do Lán Tomáš Hüner, který by měl stanout v čele resortu průmyslu a obchodu.

Ve čtvrtek Zeman jednal s kandidátkami na ministryni práce a ministryni pro místní rozvoj Jaroslavou Němcovou a Klárou Dostálovou, v pátek s uchazečkou o místo ministryně financí Alenou Schillerovou a uchazečem o funkci ministra vnitra Lubomírem Metnarem.

Poslední kandidáty přijme v pondělí, pozvánku dostali na odpoledne tři pravděpodobní členové menšinové vlády Andreje Babiše (ANO).

Prezident již dříve oznámil, že se před jmenováním nového kabinetu setká s devíti politiky, kteří případně budou ve vládě nováčky. Chce se s nimi seznámit a mluvit s nimi o jejich záměrech na ministerstvech. Jednat nebude s pěticí ministrů ANO, kteří působili už v končící vládě.

Témata:  vláda Miloš Zeman Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Zámek Lány

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy