Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tomáš Hüner, kandidát na ministra průmyslu, přijel do Lán za Zemanem

Zámek Lány
Zámek Lány
Foto: CzechTourism.com

Praha - Dosud se prezident Miloš Zeman setkal s třemi kandidátkami a jedním kandidátem na ministry. Dnes přijel na zámek do Lán Tomáš Hüner, který by měl stanout v čele resortu průmyslu a obchodu.

Ve čtvrtek Zeman jednal s kandidátkami na ministryni práce a ministryni pro místní rozvoj Jaroslavou Němcovou a Klárou Dostálovou, v pátek s uchazečkou o místo ministryně financí Alenou Schillerovou a uchazečem o funkci ministra vnitra Lubomírem Metnarem.

Poslední kandidáty přijme v pondělí, pozvánku dostali na odpoledne tři pravděpodobní členové menšinové vlády Andreje Babiše (ANO).

Prezident již dříve oznámil, že se před jmenováním nového kabinetu setká s devíti politiky, kteří případně budou ve vládě nováčky. Chce se s nimi seznámit a mluvit s nimi o jejich záměrech na ministerstvech. Jednat nebude s pěticí ministrů ANO, kteří působili už v končící vládě.

Témata:  vláda Miloš Zeman Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Zámek Lány

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy