Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do komunálních voleb půjdou Piráti samostatně. V Praze čekají lepší výsledek

Česká pirátská strana
Česká pirátská strana
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Pirátská strana se do podzimních komunálních voleb chystá jít samostatně. O kandidátce budu členové rozhodovat v primárkách. V roce 2014 získala strana na magistrátu čtyři mandáty, letos se očekává lepší výsledek.

"Do pražských voleb si věříme, budeme se snažit je vyhrát. Pokud si udržíme podporu lidí, kteří nás v Praze volili do sněmovny, podaří se nám to," uvedl předseda zastupitelského klubu Pirátů a pražský místopředseda strany Adam Zábranský. Doplnil, že rozhodnutí se netýká městských částí, kde o případných koalicích budou rozhodovat místní sdružení.

Kandidátku budou Piráti v Praze sestavovat v primárních volbách, do kterých se mohou hlásit nejen členové strany, ale i příznivci, kteří se registrují na internetovém fóru. Primárky na lídra pražské kandidátky vyhlásila strana začátkem února, rozhodnutí by mělo padnout na přelomu února a března.

V roce 2014 kandidátku v Praze vedl dnešní poslanec Jakub Michálek, který před časem na zastupitelský mandát rezignoval, aby se věnoval práci ve Sněmovně.

Komunální volby v Praze na podzim 2014 vyhrálo ANO se ziskem 17 zastupitelů v 65členném zastupitelstvu. Těsně za ním s 16 křesly skončila dosud vládnoucí TOP 09. Po osmi mandátech získaly Trojkoalice, ODS a ČSSD. Piráti mají stejně jako KSČM čtyři křesla.

Témata:  Česká pirátská strana Praha Volby komunální

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy