Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostravská ČSSD odmítá jiného kandidáta než Paroubka

Jiří Paroubek /NS-LEV21/
Jiří Paroubek /NS-LEV21/
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Ostrava - Ostravská sociální demokracie trvá na kandidatuře Jiřího Paroubka do Senátu a kritizuje celostátní vedení strany za to, že nominaci bývalého premiéra a někdejšího předsedy ČSSD nepodpořilo.

Pokud předsednictvo Paroubka neschválí, ČSSD zřejmě v tomto výrazně levicovém okrsku po 22 letech nepostaví žádného kandidáta. "Žádáme proto předsednictvo ČSSD, aby se v co nejkratší době sešlo a schválilo kandidaturu Jiřího Paroubka do Senátu za ČSSD v Ostravě," uvádí se v dnešním prohlášení ostravské okresní organizace, které ČTK poskytl její místopředseda Adam Rykala.

Ostravští sociální demokraté jsou přesvědčeni o tom, že Paroubkovu nominaci příznivě přijali místní členové strany, voliči i média a že ho političtí soupeři považují za velmi silného kandidáta. Uvedli, že kandidaturu podpořil předseda strany Jan Hamáček, první místopředseda Jiří Zimola či šéf poslanců ČSSD Jan Chvojka. Rozhodnutí předsednictva proto nerozumí.

Podle ostravské ČSSD už v minulosti předsednictvo sociálním demokratům v Ostravě "házelo klacky pod nohy", například škrtáním kandidátů při minulých sněmovním volbách či nařízenou přeregistrací. "Výsledkem byl nejhorší volební výsledek ČSSD při volbách do Sněmovny v roce 2017. Neopakujme staré chyby," uvádí se v usnesení.

Témata:  Sociální demokracie (SOCDEM) Jiří Paroubek

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy