Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

"Star Wars: Poslední z Jediů" vede u českých diváků, ostatní filmy nemají šanci

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Jedničkou v žebříčku víkendové návštěvnosti českých kin se dle očekávání okamžitě stala osmá epizoda filmové ságy Star Wars: Poslední z Jediů. Se značným odstupem následuje americká komedie Matky na tahu o Vánocích.

Osmou epizodu fságy Star Wars od čtvrtku do neděle vidělo 202.000 lidí, kteří za vstupenky zaplatili 32,2 milionu korun. Komedie Matky na tahu měla 13 tisíc diváků a víkendové tržby dva miliony korun. Na svých stránkách o tom dnes informovala Unie filmových distributorů (UFD).

Hvězdné války se poprvé na plátnech objevily v roce 1977, od té doby patří k nejvýdělečnějším hollywoodským snímkům. Plní i česká kina. Předchozí sedmý díl s podtitulem Síla se probouzí byl o svém premiérovém víkendu v roce 2015 v českých kinech ale o úspěšnější než ten současný. Podle tehdejších údajů UFD a společnosti Falcon sedmou část sci-fi ságy vidělo za první víkend po premiéře v českých kinech kolem 230.000 diváků a její tržby činily na 37 milionů korun.

V první pětce nejnavštěvovanějších filmů se po uplynulém víkendu dále umístily britsko-francouzský rodinný film Paddington 2, komedie Víta Karase Přání k mání a nové zpracování slavné detektivky Agathy Christie Vražda v Orient expresu.

Z českých filmů skončilo v první dvacítce dalších pět snímků. Na desátém místě to bylo Kvarteto režiséra Miroslava Krobota, na 14. místě komedie Bajkeři, o stupeň níže film Milada o političce Miladě Horákové a na 12. pohádka Zdeňka Trošky Čertoviny, která je uváděna v předpremiéře. Na 20. místě žebříčku se umístilo Zahradnictví: Nápadník.

Témata:  kina filmy kultura

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 17:26

Piráti rázně odmítli návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy