Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a neděli 21. srpna

Zvláštní zachycení deště
Zvláštní zachycení deště
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Praha - Zvlněná studená fronta bude postupovat přes naše území zvolna k východu. Informuje o tom ČHMU.

Počasí v noci (22-07):V Čechách zataženo až oblačno, zpočátku místy přeháňky nebo bouřky,postupně na celém území déšť, na severu a severovýchodě Čech místyi vydatný v celkových úhrnech až 40 mm za 12 h. Na Moravě a veSlezsku zpočátku polojasno, postupně od západu oblačno až zataženo,místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší teploty19 až 15 °C, v západní polovině Čech 15 až 11 °C. Mírný severozápadníaž západní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku slabý jihovýchodní1 až 4 m/s. Vítr v bouřkách přechodně zesílí.

Tlaková tendence: slabý až mírný vzestup, přechodně místy slabýpokles

Počasí přes den (07-24):Zataženo až oblačno, dopoledne ve východních Čechách, na Moravě a veSlezsku déšť, na severovýchodě Čech místy i vydatný v celkovýchúhrnech až 40 mm za 12 h. Ojediněle bouřky. V západní polovině Čech,odpoledne a večer postupně i na ostatním území přechod k proměnlivéoblačnosti a místy přeháňky. Nejvyšší teploty 18 až 22 °C,při zmenšené oblačnosti až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C.Mírný západní až severozápadní, na východě zpočátku jihozápadní vítr3 až 7 m/s, bude večer slábnout.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles, přechodně místy slabýaž mírný vzestup

Témata:  počasí déšť

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 19:30

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy