Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a pátek 18. srpna

Počasí v létě
Počasí v létě
Foto: Pixabay

Praha - V nevýrazném poli vyššího tlaku vzduchu k nám bude vrcholit příliv teplého vzduchu od jihu až jihozápadu. Odpoledne postoupí ze západní do střední Evropy zvlněná studená fronta, informuje chmi.cz.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až polojasno, zejména v Čechách ojediněle slabý déšť nebo přeháňky. Ojediněle mlhy. Nejnižší teploty 19 až 15 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s nebo klidno.

Tlaková tendence: setrvalý stav

Počasí přes den (07-24):Polojasno až oblačno a ojediněle déšť nebo přeháňky. Odpoledne od západu přibývání oblačnosti, večer a v noci v Čechách místy přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty 27 až 31 °C, na Moravě 30 až 34 °C. Slabý, postupně mírný jižní vítr 2 až 6 m/s, později se bude v Čechách měnit na západní až severozápadní a v bouřkách přechodně zesílí.

Tlaková tendence: slabý až mírný pokles

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 19:28

Rusové se snaží vyřadit z provozu ukrajinskou železnici. Jde o dodávky materiálu

Rusko se v rámci příprav na ofenzivu zaměřuje na ukrajinskou železnici, aby paralyzovalo vojenské dodávky, uvedl vysoce postavený ukrajinský činitel pro AFP. Rusové ve čtvrtek zasáhli železniční síť ve třech ukrajinských oblastech. Útoky si vyžádaly mrtvé i zraněné. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy