Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Irsko se řítí pozůstatek hurikánu, už má první oběť

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Dublin - Na západě Irska dnes zahynula žena poté, co karavan, v němž spala, sfoukl silný vítr z útesu do moře. Informoval o tom list The Irish Times. Britské ostrovy nyní sužuje bouře Ali, kvůli které je jen v Irsku bez proudu zhruba 186.000 domácností a podniků.

Vítr smetl obytný přívěs do moře z útesu poblíž vesnice Claddaghduff v západoirském hrabství Galway. "Místo na pláži jsme prohledali a zakrátko jsme našli tělo ženy ve věku mezi 50 a 60 lety," uvedla irská policie. Podle irské veřejnoprávní stanice RTÉ je obětí neštěstí turistka ze Švýcarska.

Vítr, který doprovází bouři Ali a dosahuje rychlosti 140 kilometrů za hodinu, v Irsku vyvrací a láme stromy, které v několika případech popadaly na automobily.

Bez elektřiny se ocitlo zhruba 186.000 domácností a podniků. Zhruba 50 letů, které měly odstartovat či přistát na letišti v Dublinu, bylo zrušeno.

Témata:  Irsko bouře počasí

Aktuálně se děje

7. května 2024 13:20

Novým ministrem pro vědu by mohl být Ženíšek

TOP 09 představí nového kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Podle informací České televize jím má být poslanec Marek Ženíšek. Nominovalo ho předsednictvo strany, posvětit to však ještě musí výkonný výbor. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy