Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Co se děje s počasím? Alpy v půlce července zasypal sníh

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Pixmac

Livigno - Chybí vám sníh a chtěli byste nějaký vidět? Stačí si udělat výlet do Itálie. Do italských Alp přišla zima uprostřed července. Během dnešní noci nasněžilo v Livignu.

V Itálii jsou na sníh v horách zvyklí, ale v červenci ani pro ně není běžné chodit po zasněžených kopcích. Dnes v noci teplota klesla téměř k nule. Na snímcích, které pořídila webkamera, jsou krásné vidět zasněžené kopce, které ještě včera pokrývala jen zelená tráva.

Zdroj: YouTube

Sněžilo tak silně, že některé silnice musely být uzavřeny. Situace je neobvyklá, ale ne úplně výjimečná. K podobným situacím už v minulosti došlo. Sníh bude mít krátké trvání, od zítra se vrátí slunce a teploty budou rychle stoupat.

Livigno je vysokohorské italské středisko, které leží v bezcelní zóně mezi Itálií a Švýcarskem. Do Švýcarska zasahuje pouze svou menší a nižší částí. Jsou zde v zimě výborné podmínky pro lyžování.

Témata:  počasí Itálie sníh Alpy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Změny počasí mají rozsáhlé dopady. Souvisí s migrací i chudobou

Organizace spojených národů tento týden oznámila, že spouští nový fond, jehož cílem je posílit ochranu uprchlíků a vysídlených komunit ohrožených změnou klimatu. Podle zprávy agentury AFP Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) uvedl, že cílem je do konce roku 2025 získat do nového fondu 100 milionů dolarů na podporu uprchlíků, jejich hostitelských komunit a zemí původu, které jsou klimatickými krizemi zasaženy nejvíce.