Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie v Itálii rozbila v pašeráků síť lidí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Reprofoto

Řím - V Itálii rozbili nebezpečnou organizaci, která se zabývala pašováním migrantů. Podle agentury AFP to dnes oznámila policie.

Policie v této souvislosti také sdělila, že v oblasti Neapole zadržela i Tunisana, který zřejmě tuto skupinu řídil a byl také napojen na džihádisty.

Vyšetřování, které vyústilo v dnešní zatčení osmi lidí, včetně předpokládaného vůdce pašerácké sítě, odhalilo, že skupina mimo jiné zařizovala falešné pracovní smlouvy pro migranty.

Ti na základě těchto dokumentů mohli získat povolení k pobytu, sdělili pracovníci speciální operativní skupiny vyšetřovatelů.

Policie má za to, že šéf organizace, 41letý Tunisan, se zradikalizoval během posledních 12 měsíců. Kromě jiného dával na sociálních sítích najevo podporu atentátům džihádistů v Paříži.

Témata:  Itálie pašeráctví policie Itálie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy