Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Šedesátiletý muž zaútočil ve vlaku v Rakousku. Nožem zranil dvě osoby

Rakouská policie
Rakouská policie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vídeň - Šedesátiletý muž, který zaútočil nožem na cestující ve vlaku na západě Rakouska, vážně zranil dvě osoby. Podle policie se jednalo o seniora z Německa, který působil dojmem, že je duševně narušený.

K útoku došlo kolem 6:35 ráno, když vlak projížděl mezi městy Bludenz a Feldkirch. Zraněnými jsou cestující (19), který utrpěl poranění břicha, a pasažér (17) s poraněním krku.

Útočník napadl dotyčné krátce před železniční stanicí. Po příjezdu vlaku na nádraží do vagonu vstoupili policisté a s pomocí dalších pasažérů a s využitím pepřového spreje muže přemohli a zatkli.

V sobotu napadl hořlavinou a nožem útočník (27) cestující ve vlaku ve Švýcarsku. Jedna žena a sám pachatel později kvůli vážným zraněním zemřeli v nemocnici, zranění utrpělo ještě dalších pět lidí včetně šestileté dívky. Rakouská policie vyloučila, že by oba incidenty měly něco společného.

Témata:  Rakousko policie Rakousko

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 18:42

Erdogan odkládá návštěvu USA. Do Bílého domu měl přijít v květnu

Květnové setkání tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým protějškem Joem Bidenem v Bílém domě se neuskuteční. Nejmenovaný turecký činitel to v pátek potvrdil agentuře AFP.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy

Ukrajinská armáda, ilustrační fotografie

Situace na frontě se stále zhoršuje, přiznala ukrajinská armáda

Velitel ukrajinské armády Oleksandr Syrskyj dnes na Telegramu informoval o zhoršující se situaci na operační i strategické úrovni ukrajinských vojsk na frontě. Tuto skutečnost sdělil také západním spojencům během virtuálního zasedání kontaktní skupiny pro Ukrajinu. Zároveň ruská armáda oznámila dobytí dvou vesnic v Doněcké oblasti a průlom v ukrajinské obraně.