Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda maďarského autobusu: Těla jsou zcela spálená, identifikace bude trvat několik dní

Maďarský parlament
Maďarský parlament
Foto: parlament.hu

Budapešť - Identifikace 16 obětí nehody autobusu na severu Itálie může trvat několik dní, těla jsou zcela spálená. Příčina neštěstí stále není objasněna. Maďarsko na pondělí vyhlásilo státní smutek.

Autobus se studenty, kteří se vraceli z lyžařského zájezdu ve Francii, havaroval v pátek večer u Verony. Maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó dnes řekl, že v autobuse bylo 54 pasažérů a dva maďarští řidiči. Mezi pasažéry bylo 43 nezletilých a 11 dospělých. Mezi mrtvými je 11 studentů a pět dospělých. Před školou, odkud studenti byli, hoří i dnes svíčky, v sobotu večer tam přišlo na tryznu několik set studentů, rodičů a přátel.

Většina mrtvých zemřela při požáru, který autobus zachvátil po nárazu do svodidla a sloupu nadjezdu.

Maďarské a italské úřady oznámily, že už byla zahájena identifikace. Příbuzným, kteří přijeli do Verony, byl odebrány vzorky DNA, které identifikaci umožní. "Od nehody uplynul den a je zřejmé, že bolest se ještě znásobila. Jakmile odezní, ztráta bude ještě mučivější. Dlouhý a bolestný proces identifikace právě začal," řekl Szijjártó. Většina přeživších bude podle něj dnes dopravena do Maďarska, pro dva zraněné přijely sanitky a čtyři další zranění byli přepraveni letecky.

Identifikováni nebyli ani dva dospělí, kteří byli vážně zraněni. Szijjártó řekl, že jeden z neidentifikovaných zraněných utrpěl popálenina na 60 procentech těla a druhý musel prodělat operaci hlavy.

Témata:  nehody autobusů Maďarsko

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy