Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Berlínský atentátník byl feťák? Amri pravidelně užíval kokain a hašiš, ukázala pitva

Anis Amri
Anis Amri
Foto: Reprofoto YouTube

Řím - Italský vyšetřovatel Alberto Nobili dnes zveřejnil výsledky pitvy teroristy Anise Amriho, který před Vánoci vjel kamionem do lidí v Berlíně. Tunisan pravidelně užíval drogy jako kokain a hašiš.

Amri užíval podle výsledků pitvy pravidelně kokain a hašiš. "Nemůžeme to říct s jistotou, ale můžeme se domnívat, že byl na drogách i v době spáchání atentátu," uvedl Nobili.

Po spáchání atentátu v Berlíně 19. prosince 2016, při němž zahynulo 12 osob, se Amrimu podařilo uprchnout přes Belgii, Nizozemsko a Francii do Itálie, kde jej nedaleko Milána během rutinní kontroly odhalili a následně v sebeobraně zastřelili místní policisté. V době smrti podle Nobiliho Tunisan pod vlivem drog nebyl.

Amri byl v okamžiku dopadení patrně na cestě na Sicílii, kde žil v uprchlickém táboře Belpasso, než odešel do Německa.

Právě na Sicílii Amri údajně poznal mladou Italku, po atentátu jí poslal několik textových správ. Policie ji ale nepovažuje v případu kolem teroristického útoku za podezřelou.

Témata:  Itálie Anis Amri teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 0:35

Španělsko dodá Ukrajině rakety Patriot

Španělsko pošle na Ukrajinu rakety Patriot. Na videokonferenci mezinárodní Kontaktní skupiny pro podporu Ukrajiny to dnes oznámila španělská ministryně obrany Margarita Roblesová. Informoval španělsky list El País v reakci na tlak spojenců z EU a NATO.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy