Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Jižním Súdánu havarovalo letadlo, čtyři lidé se zranili

Letadla, ilustrační foto
Letadla, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Juba - Letadlo se 44 lidmi na palubě dnes havarovalo při přistání na letišti ve městě Wau, na severozápadě Jižního Súdánu. Nejméně čtyři lidé utrpěli zranění, žádné mrtvé si nehoda nevyžádala.

"Nikdo nezemřel, ale několik lidí bylo zraněno," řekl jeden z humanitárních pracovníků u místa havárie. Letecká společnost uvedla, že na palubě letadla bylo 44 cestujících a pět členů posádky. Místní guvernér Andrea Mayar Achor podle BBC řekl, že důvodem havárie byla špatná viditelnost. Letadlo krátce po přistání narazilo do požárního vozu a začalo hořet.

Původně se spekulovalo o tom, že nejméně 17 lidí muselo být ošetřeno v nemocnici, podle novějších zpráv ale zraněni byli patrně jen čtyři lidé, včetně jednoho člena posádky.

Dnešní incident je druhou leteckou nehodou v Jižním Súdánu za poslední rok a půl. Několik desítek lidí přišlo o život v listopadu 2015, kdy ruské nákladní letadlo havarovalo krátce po startu z letiště v Jubě.

Témata:  Jižní Súdán letecké nehody letectví a letadla

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy