Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Schwarzenberg v rakouských médiích kritizoval tamního ministra zahraničí

Karel Schwarzenberg
Karel Schwarzenberg
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Vídeň - Bývalý český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg podrobil kritice šéfa rakouské diplomacie Sebastiana Kurze, který podle něj dělá populistické kroky.

V rozhovoru s rakouským nedělníkem Die Presse am Sonntag poukázal například na jeho demonstrativní vystupování proti přístupovým rozhovorům Evropské unie s Tureckem. Podle Schwarzenberga přitom každý ví, že vstup Turecka do EU je za současné situace nemožný.

Schwarzenberg v rozhovoru rovněž vyjádřil obavu, že turecký prezident Recep Tayyip Erdogan se ubírá podobnou cestou jako někdejší italský diktátor Benito Mussolini.

Kdyby Mussolini zemřel v roce 1935, vstoupil by podle Schwarzenberga do historie jako velký státník. "Ješitnost ho přivedla ke spolčení s Hitlerem, kterým dříve opovrhoval," cituje z rozhovoru agentura APA.

Témata:  Karel Schwarzenberg Rakousko Sebastian Kurz

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 16:34

Francouzská policie zadržela 16letého přivržence IS, který chtěl útočit během olympiády

Francouzské orgány činné v trestním řízení zadržely a začaly vyslýchat 16letého chlapce, který avizoval, že chce spáchat útok během letní olympiády v Paříži. Policie u něj našla slib věrnosti teroristické síti Islámský stát (IS). Případ převzala prokuratura, která se zabývá teroristickými činy, informovala ve středu francouzská zpravodajská televize BFM.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy