Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Islámský stát vyzval k útoku na Západ. Vezměte si příklad ze svých bratří, vzkazuje

Islámský stát
Islámský stát
Foto: Reprofoto YouTube

Káhira - Zvukový záznam vyzývající stoupence Islámského státu (IS) k útokům v USA, Evropě a dalších zemích během posvátného měsíce ramadánu se dnes objevil na komunikační síti Telegram.

Autorem vzkazu je údajně mluvčí IS abú Hasan Muhádžir. Podle agentury Reuters je autorství zřejmě pravé, přestože není možné ho ověřit.

Mluvčí vyzval příznivce IS, aby v muslimském posvátném měsíci, který začal 26. května, udeřili v USA, Evropě a dalších zemích, jmenovitě v Rusku, Austrálii, Iráku, Sýrii, Íránu a na Filipínách. "Bratři ve vaší zemi si vedou dobře, tak si je vezměte za příklad a jednejte tak, jak by jednali oni," řekl mluvčí IS.

Teroristé z IS se v minulých týdnech přihlásili k několika krvavým atentátům. Převzali mimo jiné odpovědnost za nedávné útoky v Teheránu, přihlásil se i k atentátům v Londýně a Manchesteru.

Témata:  Islámský stát Egypt terorismus

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy