Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Teroristický útok v Egyptě: Sedm lidí zemřelo po útoku islamistů

Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Breaking News, čtěte aktuální informace na www.Globe24.cz
Foto: Infografika Globe24.cz

Káhira - Sedm civilistů zemřelo na severu Sinajského poloostrova při pokusu islamistů zaútočit na policejní stanici, bomba v automobilu vybuchla před dosažením cíle. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Posádka čtyř islamistů měla v plánu vůz naložený výbušninou nechat explodovat u policejní stanice, stojí v komuniké egyptské armády. Jeden z policistů však začal na vozidlo pálit a to nakonec vybuchlo 200 metrů od policejní služebny. Při explozi zemřelo sedm civilistů: tři muži, dvě ženy a dvě děti.

Mluvčí armády na facebooku informoval, že k výbuchu došlo ve městě Aríš, správním středisku provincie Severní Sinaj.

Ozbrojené složky na základě síly exploze odhadují, že v automobilu bylo kolem 100 kilogramů trhavin.

V neklidné severní části Sinajského poloostrova operuje egyptská odnož teroristické organizace Islámský stát, která má na svědomí životy stovek policistů a vojáků.

Poté, co egyptská armáda odstavila od moci prezidenta Muhammada Mursího, který vzešel z nyní zakázaného Muslimského bratrstva, se zejména na Sinajském poloostrově zmnožily skupinky radikálních islamistů a s nimi i útoky proti bezpečnostním složkám.

Témata:  teroristické útoky v Egyptě Egypt Islámský stát Breaking News

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 12:20

Evropské státy chtějí vrátit na Ukrajinu muže podléhající branné povinnosti

Polsko a Litva jsou připraveny pomoci ukrajinským úřadům vrátit do vlasti muže podléhající branné povinnosti. Uvedli to představitelé obou zemí ve čtvrtek poté, co Kyjev oznámil pozastavení konzulárních služeb pro Ukrajince v zahraničí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy